Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sjätte championatet i hamn för Ohlsson

Trots att han blev segerlös i årsfinalen så fixade Ulf Ohlsson championatet i Östersund.

Det är hans sjätte i år och det kan bli ännu mera.

– Att ta en massa championat är inget man siktar på, men det är fantastiskt kul att lyckas, säger Ulf Ohlsson.

Ulf Ohlsson fortsätter att dominera i Travnorrland. Han är med i toppen av championatstriden i de flesta norrländska banor.

Som mest har han tagit sex championat under ett år.

I år kan det bli nytt rekord.

Inför årsfinalen i Östersund var han redan klar som champion på Bollnäs, Dannero, Hagmyren, Skellefteå och Solänget. Trots att han blev utan seger under årsfinalen kunde han åka hem med titeln sedan värsta konkurrenten Bo Eklöf också blev segerlös.

Nu leder Ohlsson också på Umåker och Boden inför deras årsfinaler så det kan bli åtta championat,

– Jag sa förra året att det skulle bli svårt att vara i toppen på så många banor ett år till. Men det lyckades igen. Ja, jag kan ju faktiskt bli champion på åtta banor med lite flyt. Det är ganska otroligt med tanke på att jag också missar flera tävlingsdagar på dessa banor varje år. Man har väl haft lite tur, säger Ohlsson och skrattar.

Ulf Ohlsson har nästan kört in 27 miljoner i år och kan inte riktigt matcha fjolårssiffrorna. En av miljonerna är inkörd på Östersundstravet.

– Med tanke på att prispengarna sänks så måste jag ändå vara nöjd, säger han.

Största kriteriesegern är förstås med Rokkakudo. När det gäller Östersundstravet kan han inte riktigt plocka fram den roligaste segern.

– Jag fick ju inte ens vinna kallblodsloppet under V75 med Hallsta Lotus. Vi torskade mot Månprinsen A.M. Men jag får väl vara nöjd ändå, säger Ohlsson.

Om det blir lika flitigt gästade av jämtbanan nästa år vet han inte.

– Nej, jag kommer att åka där det finns mest pengar. När jag läste propparna inför Östersunds tävlingsdagar i januari är det inte roligt att se prispengarna. Det går inte att få hit hästarna från de bästa stallen om man kör en massa lopp med 5 000 kronor i förstapris, säger Ohlsson.

Under årsfinalen i Östersund blev det två hemmasegrar inom V64. Birgitta Folkessons Juni Kongen skrällde med Jan-Olov Persson i sulkyn. Ledning direkt trots tillägg var segerreceptet.

– Han är riktigt bra och jag tycker att det är så roligt för Birgitta att hästen får vinna här på hennes hemmaplan. Hon kommer att få roligt med hästen framöver också, sa en nöjd Jan-Olov Persson.

Sedan kunde Michael von Krusentierna sätta dit Crusioux i V64-avslutningen.

– Det är svårt att förklara att han blandar bra och dåliga insatser. Jag tror det har med psyket att göra, sa Michael von Krusentierna.

Annars blev Bergsåkers Henrik Svensson mest framgångsrik under årsfinalen. Bergsåkerstränaren visade att stallet håller toppform och det blev tvåa segrar. Royal Summer körde Henrik själv medan Helena Johansson fixade segern med Anastacia Trot.

Något längre travuppehåll blir det inte i Östersund. Redan 9 januari är det dags för årspremiär.