Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Självklart vill vi ha Ulf”

/

I höstas inledde Ulf Lundell en akustisk resa som han deklarerade skulle vara starten på ett långt farväl. Och självklart blir det också en sista sväng till Östersund.
– Jag tror att han är väldigt uppskattad av Yranpubliken, säger Storsjöyrans Andréa Wiktorsson.

Annons

I helgen avslutade Ulf Lundell sin publik- och kritikerrosade vårturné ”Omaha” inför ett utsålt Globen. Den guldsäljande skivan med samma namn kom förra året.

Men sommarpubliken blir inte heller utan Ulf Lundell. Den 31 juli kommer rockpoeten med band tillbaka till Östersund, och det för sjunde gången i ordningen.

– Om det är sant att det här är den sista sommarturnén han gör så är det klart att vi vill ha Ulf. Det känns nästan som om vi haft ett kärleksförhållande med honom, säger Andréa Wiktorsson.

På Storsjöyran har han spelat 1993, 2000, 2002 och 2005.

1991 medverkade han i Park-rock tillsammans med bland andra Wilmer X och Docenterna. 1995 firade Yran tioårsjubileum och bjussade då på en gratiskonsert med mannen bakom låtar som ”(Oh, la la) Jag vill ha dig”, ”Lycklig, lycklig”, ”Snön faller och vi med den” och ”Rom i regnet”.

Musikerna på turnén i sommar är Jan Bark (gitarr), Andreas Dahlbäck (trummor), Jens Frithiof (gitarr), Christer Karlsson (keyboard), Marcus Olsson (keyboard /piano) och Josef Zackrisson (bas).

Mer läsning

Annons