Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Självkalibrerande skärm från Eizo

Eizo ColorEdge CG245W är en 24 tums skärm med den ovanliga egenskapen att den kan kalibrera sig själv.

Eizo ColorEdge CG245W är en 24 tums skärm med den ovanliga egenskapen att den kan kalibrera sig själv. Inbyggd i skärmen sitter en kalibreringssensor.

Nu är det slut med dinglande kalibratorer framför skärmarna. Eizo ColorEdge CG245W har allt som behövs för kalibrering inbyggt i skärmen.

Det behövs inte ens en dator för att kalibreringen ska fungera. Skärmen kan autokalibreras enligligt schemalagda intervaller, exempelvis varje morgon innan arbetet går igång. Varje skärm grundkalibreras individuellt innan leverans.

Den inbyggda kalibreringen kan korreleras med en extern kalibrator för den som har flera skärmar i en arbetsmiljö och vill standardisera mätresultaten.
Panelen är av IPS-typ och har upplösningen 1920x1200 pixlar. Enligt Eizo klarar skärmen att återge 98 procent av Adobe RGB.

En displayport och dubbla DVI-I-ingångar finns på baksidan. Displayport-ingången kan ta emot 10-bitars PC-signaler och återge 1,07 miljarder färger samtidigt från en palett på 68 miljarder färger.  Det är 64 gånger mer än de typiska 16,7 miljoner färger som visas på en 8-bitars skärm. Det kräver dock ett kompatibelt grafikkort.

ColorEdge CG245W har en upplyst knappguide på skärmen som gör det enklare att justera skärmmenyn i svag belysning. Den erbjuder även sex förinställda färglägen som återger vanliga färgrymder som används inom pre-press, digitalfotografi, tv-produktion och digital film: Adobe RGB, sRGB, Rec709, EBU, SMPTE-C och DCI.

Den svenska priset är att till 19.995 kronor inklusive moms.


/Magnus Fröderberg

Kamera & Bild