Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Själfullt med Weeping Willows

Dramatiska toner om olycklig kärlek men utan nostalgi sägs vänta den som köpt biljett till Weeping Willows på Gamla Teatern på torsdag.

Annons

Tjena Magnus, hur är läget?

– Det är bra, vi är ute och turnerar och det är helt grymt! Turnén har hittills varit slutsåld, skivan ligger fortfarande i top fem och vi har fått bra recensioner. Vi är ett levande bevis för att det inte var bättre för, just nu är det fan upp!

"The time has come" heter den nya skivan. Vad syftar ni på då?

– Titeln kommer från en låt på skivan som heter "The time has come". Den är lite politisk, den handlar om Sverige. I en människas liv dyker det upp en tidpunkt när man måste stå för något, när man måste välja, till exempel som med valet. Tiden hade också kommit för oss att göra en ny skiva med bandet.

Det sägs att ni återgått till originalsoundet från första skivan "Broken promised land", stämmer det?

– Vi tycker att de två skivorna hör ihop på något sätt. Vi betonar mer soul och country som vi var från början och vår stil som ingen annan har. Vi har gjort rockskivor också men har nu gått tillbaka till det som vi vill ska låta mer tidslöst.

Ni sjunger mycket om olycklig kärlek, vad inspirerar er?

– Texterna kommer mycket från nyheterna på TV, det finns mycket att oroa sig för. Nästan alla låtar handlar i grund och botten om humanism, om relationen mellan människor men det kan handla om större saker också. Traditionellt kommer vår musik från bluesen, från allvaret, men soulen är också en inspiration. Vi vill att det skall kännas angeläget och viktigt, man vill säga något samtidigt som man inte vill vara agitator. Vi kan ses som deppiga och allvarliga men när vi går ut efter konserterna och signerar skivor är folk är inte nedslagna, mer berörda.

Vad kommer ni bjuda publiken på?

– Vi kommer spela låtar från alla skivor men tonvikten är på den senaste skivan. Vi kommer inte spela våra mer popiga låtar som "Touch me", utan det blir mer genuint Weeping Willows sound.