Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SJ utan visioner

För några år sedan slutade SJ köra nattåget till Storlien. Trafikverket tvingades då bygga ett depåstopp i Duved för parkering och städning av nattåget. Enligt uppgift var kostnaden ca 30 miljoner. Ett beslut fattat av Trafikverkets chefer och utanför de ramar där Regionens politiker har möjlighet att påverka.

Nu begär SJ att Trafikverket ska göra motsvarande investering i Östersund för att slippa köra nattåget till Duved under lågsäsong! Jag anser det vara bristande långsiktighet hos SJ och ett onödigt slöseri med skattemedel! Dessutom äventyras ett antal arbeten i Åre kommun.

SJ visar också brist på framtidsvisioner. När Meråkerbanan är elektrifierad och Stora Helvetet lagat skulle SJ kunna köra nattåg till Trondheim! Det vore en framtidsidé istället för att kräva onödiga investeringar av Trafikverket!!

Daniel Danielsson
Kommunalråd (C), Åre kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel