Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SJ stänger ned i Östersund

SJ ska spara en miljard på tre år. Det drabbar resebutiken i Östersund, som stängs den 31 mars.

Det var i december 2013 som Sydsvenskan avslöjade att SJ ska spara en miljard på tio år och att var tionde anställd får lämna sitt jobb.
Nu har SJ bekräftat att 400 personer varslas om uppsägning. Det berör bland annat resbutiken i Östersund. Butiken i Östersund är en av 18 butiker som stänger den 31 mars. Nedläggningen av resebutikerna drabbar totalt 68 tillsvidareanställda. All kundtjänstverksamhet koncentreras till SJ contact center i Ånge.
Anledningen till sparpaketet är att SJ vill rusta bolaget inför den nya konkurrenssituationen och anpassa organisationen efter kundernas förändrade köpbeteenden.
– Vårt mål är att vara kundernas förstahandsval. Därför investerar vi bland annat i moderniserade tåg, utvecklar ännu bättre självbetjäningslösningar för våra kunder och inför kundvärdar på perronger. Men det räcker inte. Vi måste skapa utrymme för att sänka biljettpriser för att vara konkurrenskraftiga. Det innebär att vi måste minska våra kostnader, säger Christer Fritzon, vd på SJ, i ett pressmeddelande.