Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SJ:s biljettförsäljning kan fortsätta

Den sista mars lägger SJ ned sin resebutik vid Östersunds centralstation. Men hoppet är inte ute för den som även fortsättningsvis vill köpa sina tågbiljetter över disk.

I samband med SJ:s senaste sparpaket är Östersund en av 17 orter i landet som förlorar sin resebutik. Östersunds kommun är en av flera som har protesterat högljutt mot beslutet.

– Det här handlar i första hand inte om arbetstillfällen utan om servicen som försvinner, säger AnnSofie Andersson (S), kommunalråd i Östersund som i januari lämnade en skriftlig uppmaning till SJ om att ompröva sitt beslut.

Nu kan en lösning ändå vara på väg eftersom SJ i dagsläget förhandlar med åtminstone tre intressenter som skulle kunna ta över biljettförsäljningen över disk.

– Jag kan inte säga så mycket mer än att vi förhandlar och för dialog med olika parter kring manuell försäljning av biljetter, men vilken lösning det blir får vi återkomma om senare under mars månad, säger SJ:s pressinformatör Elina Yli-Torvi.

Östersunds kommunalråd har en förhoppning om att placeringen av biljettförsäljningen fortsatt kommer att ligga i eller i anslutning till Centralstationen.

– Jag hoppas att man kan hitta lösning med länstrafiken eller kanske med Pressbyrån som ligger i stationslokalen, säger AnnSofie Andersson (S).