Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Siv Nilsson

/

Siv Nilsson, född Persson, avled den 1 mars.

Annons

Siv föddes 17 november 1932 samtidigt som sin tvillingsyster Gerd, de hade även två äldre syskon.

Hon växte upp i Wåge, Hallen, men träffade Kjell och de fick en dotter, Maud, 1955. Därefter flyttade de till Sundsvall och 1959 föddes sonen Conny. År 1967 drabbades Siv och barnen av stor sorg då Kjell avled i en hjärnblödning.

Siv var en fantastiskt duktig väverska, hon var anställd hos Medelpads hemslöjd där hon både varpade och vävde. Arbetade också hemifrån som sömmerska. Otaliga är de alster som Siv producerat och som pryder hemmen hos släkt, vänner och många andra.

Hon levde ensam med barnen under många år men 1989 träffade Siv en ny livskamrat, Gustaf Sandström. De flyttade ihop i Gustafs hem i Västerro och de fick 20 år tillsammans. Gustaf förgyllde Sivs tillvaro med att alltid sätta hennes bästa främst. De tillbringade mycket tid i ”lilla stugan” i Wåge, där de alltid tog sig tid att hjälpa till med olika sysslor. Siv hade alltid tid och omtanke över för andra, det fanns ofta en hand tillgänglig. Sina barn och barnbarn var hon väldigt mån om.

Siv drabbades tyvärr av en stroke och hennes sista år blev inte fyllt av det hon älskade mest, vävning och olika slags handarbete samt att få vistas ute i skog och mark.

I oktober 2009 förvärrades Sivs sjukdomstillstånd och hon vistades på Lindgården fram till februari i år. Under december 2009 insjuknade även Gustaf och avled. I februari flyttade Siv till Thomégården, Mörsil men hennes vistelse där blev knappt två veckor, då hon stilla somnade in den 1 mars.

Vi är tacksamma för allt vår kära mor givit oss under sin livstid. Vi saknar henne.

Maud och Conny

Mer läsning

Annons