Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SISU har statsbidrag

Svar på debattartikel från SISU, "Varför inte satsa på SISU?" I LT:s nätupplaga den 21 november ställs frågan om regionförbundet anser att SISU Idrottsutbildarna i Jämtland Härjedalen inte gör tillräckligt goda samhällsinsatser?

Regionförbundets stöd ska ha en utjämnande effekt i länet, därför försöker vi stötta olika verksamheter brett. Ett exempel på detta är länskulturen, som försöker kompensera på områden där andra inte riktigt mäktar med. Detta sker bland annat inom barn- och ungdomskulturen, med målet att hela länet skall leva.

Ungdomsidrotten är mycket viktig för tillväxt, fritid, folkhälsa, integration och turism. Det är därför regionförbundet satsar på ungdomsidrott. Bland annat fanns Mobilisering mot droger på plats under Storsjöcupen i somras och verkade för ett tryggt, säkert och attraktivt Jämtland genom att aktivt arbeta med frågor kring alkohol och droger.

Regionförbundet stödjer idrotten med miljontals kronor och även ungdomsidrotten har fått direkta insatser. Vi tycker som sagt att detta är viktigt.

SISU bidrar på ett förtjänstfullt sätt genom att skapa förutsättningar för bra verksamhet på våra idrottsarenor. SISU har dock, som enda studieförbund, ett sedan många år beslutat statsbidrag på drygt 160 miljoner kronor. Regionförbundet väljer därför att stödja andra verksamheter, som inte åtnjuter samma ekonomiska bidrag från staten.

Det handlar alltså inte om kvalitén på SISU:s verksamhet, det handlar om att prioritera våra gemensamma resurser på bästa sätt.

Robert Uitto (S),

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel