Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SISU har en viktig roll

I LT: s webtidning den 16 augusti undrar SISU Idrottsutbildarna Jämtland Härjedalen varför de inte får något regionalt stöd från regionförbundet.

SISU har tidigare inte omfattats av folkbildningsförordningen och har därför inte varit berättigade till stöd inom studieförbundens ramanslag. När den nya folkbildningsförordningen nu träder i kraft, den 1 juni 2014, står det klart att SISU har samma uppdrag som övriga studieförbund. Studieförbundens anslag prövas av Folkbildningsrådet utifrån gällande kriterier. SISU däremot, ett stort stöd direkt från Utbildningsdepartementet och är därför garanterade ett statligt stöd, idag ca 160 miljoner kronor.

Regionförbundets stöd till organisationslivet ska ha en utjämnande effekt i länet och därför stöttar vi olika verksamheter brett. Till exempel får Jämtland-Härjedalens Idrottsförbund cirka två miljoner kronor i regionalt anslag, bland annat för administration samt ledar- och utbildningsverksamhet som även det kommer SISU till del. Det innebär att idrotten i länet får ett omfattande stöd för sin verksamhet, där SISU på ett förtjänstfullt sätt bedriver utbildnings- och bildningsverksamhet riktad mot idrottsrörelsen.

Regionförbundet Jämtlands län prövar fortlöpande att bidragsgivningen når sina syften. I demokratisk anda kommer därför regionförbundet att särskilt se över nuvarande fördelning till berättigade organisationer inom organisationsanslagets ram för att säkerställa att bidragen ger bästa effekt.

Robert Uitto (S), regionråd

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel