Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sista refrängen för The Hellacopters

Annons


Nu stundar sista chansen att få se The Hellacopters. Efter cirka 15 år inleds bandets finalturné genom Sverige.

-Det är speciellt att se alla 40-åriga, långhåriga män som gråter längst framme vid scenen, säger trummisen Robert Eriksson.

Det var hösten 2007 som The Hellacopters avslöjade att de skulle lägga ned bandet. När Nicke Andersson tog initiativet kom det först som en smärre chock för de övriga.

-Hellacopters har varit en stor del av våra liv - vårt jobb, helt enkelt. Men till slut kom vi fram till beslutet gemensamt, säger trummisen Robert Eriksson.
Japanska tjejer

Sista studioalbumet "Head off" släpptes i våras och därefter har de spelat på sommarens festivaler, med fortsatt turné genom Europa under hösten.

-Turnén går extremt bra. Det har varit utsålt på nästan överallt, vår bästa hittills, även spelmässigt. Förhoppningen var ju att sluta på topp, säger Robert Eriksson.

Många fans undrar varför bandet ska splittras, andra tycker att tidpunkten är lämplig.

-Det är tårfyllt, mycket känslor. Många har följt oss ända från starten. Kul också med alla japanska tjejer, som har flugit till Europa bara för att se oss en sista gång.
Spelar in livealbum

En morot under avskedsturnén har varit att samla material till bandets första officiella livealbum.

-Vi har spelat in varenda konsert, dessutom filmas de sista gigen i Stockholm. Men jag har ingen aning om när skivan och dvd:n ska släppas.

TT Spektra: Vad händer för dig framöver?

-Jag har mitt nya band, Tramp. Det är svulstigare än The Hellacopters, mer dramatiskt, lite som tidiga Alice Cooper, säger Robert Eriksson.

TT Spektra: Oundviklig fråga: Kommer The Hellacopters någonsin att återförenas?

-Nej, det känns som att det är klart nu. Det bästa är att vi fortfarande är kompisar. Det känns viktigare än den klassiska bandgrejen, som slutar med bråk om pengar och tjejer - sen talar man inte med varandra på 20 år...

Mer läsning

Annons