Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sista matchen med gänget för Ripley

Connor Ripley är tillbaka i målet efter avstängning. Det är dagens glada ÖFK–nyhet inför derbyt mot GIF Sundsval lördag eftermiddag.

Det blir sista matchen med gänget för engelsmannen, som direkt efteråt lämnar för Middlesborough.

– Jag kommer sakna det här gänget, staden och hela atmosfären, säger han mitt under fredagsträningen som blev hans sista med klubben.

– Tur ändå att jag får spela ännu en match så inte avslutningen blev en snöplig utvisning i Södertälje, filosoferar han.

Extra krydda känner Ripley det ska bli att möta just Sundsvall i sista fighten på svensk mark.

– Det finns stor rivalitet klubbarna emellan och jag vet också att det blir extra fart på läktarna. Jag är redo och inspirerad, konstaterar han.

Truppen i övrigt är i princip densamma som mot Ängelholm senast.

– Då hade vi problem med deras defensiv i första halvlek, men utifrån vad som hände efter paus känner jag mig trygg. Vi reser till Sundsvall fyllda av självförtroende, säger tränaren Graham Potter.

ÖFK låg under 0-2, reducerade till 1-2 och dominerade stort efter paus i onsdags, men blev ändå blåsta på poängen.

– Det blir en helt annorlunda match mot Sundsvall. Jag tror inte de backar hem som Ängelholm gjorde, fortsätter ÖFK–tränaren.

Ifjol åkte ÖFK på en riktig smällkaramell mot Giffarna i motsvarande match i Sundsvall för att i höstreturen lugga Giffarna på alla tre poängen.

Nu möts lagen både hemma och borta i sista vårmatchen och första höstmatchen. Giffarna kommer alltså till Östersund direkt efter uppehållet 18 juli.

Högintressant blir förstås mötet nu lördag eftermiddag, för i grunden är det här ett riktigt Norrlandsderby.

Östersund får fortsatt ses som "underdog". Sundsvall har meriterna från förr. Laget ligger tvåa i serien och har frånsett de två näst senaste omgångarna, (0-1 mot Varberg och 1-2 mot Sirius), gjort en fin vårsäsong.

Nu senast skärpte man dessutom till sig och vann borta mot Landskrona.

Fast ingen match verkar vara den andra lik i årets Superetta som nog är den jämnaste på mången god dag. Lagen slår varandra huller om buller och det här känns skrivas för femtioelfte gången: Det lag som gör första målet brukar sällan gå lottlösa ur drabbningarna efter 90 minuter.