Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sista helgen för karparna på Färgfabriken

/
  • Fredrik Wretman visar själv sin Taptim på söndag, som är utställningens sista dag på Färgfabriken Norr. Foto: Lars-Eje Lyrefelt

På söndag avslutas Fredrik Wretmans utställning Taptim på Färgfabriken Norr. Då är konstnären själv på plats och håller en exklusiv visning av sin installation som består av en vattenfylld damm där över 100 karpar simmar omkring.

Annons

Totalt har 5 000 besökare sett Taptim sedan utställningen öppnades i slutet av oktober. En fantastisk siffra, tycker Färgfabrikens Lars Bolin, som inte vill jämföra med siffran för öppningsutställningen, Teleport Färgfabriken, som lockade nära 25 000.

– Taptim är ju någonting helt annat.

På Teleport Färgfabriken visades 86 verk av konstnärer från hela världen. Den fick extra uppmärksamhet eftersom den var Färgfabriken Norrs första utställning och den pågick under längre tid.

– Därifrån tog vi ett stort steg till Taptim, där en konstnär fått visa ett enda konstverk.

Lars Bolin uppskattar att besökarna på Taptim stannat i genomsnitt 20 minuter.

– En del har förstås gått ut efter en halv minut men andra har stannat i timmar. Och många har kommit tillbaka ända upp till sju–åtta gånger.

Lars Bolin säger att många vittnat om att de mått väl av den ro och andlighet som vilar över utställningen, med dämpad belysning, stillsam musik och vattnets vågrörelser som speglas på en stor skärm i fonden av fiskdammen.

– ”Hade jag suttit någon minut till hade jag somnat”, var det en som sa.

– Och det har varit fantastiskt att se skolbarnen som varit här och tagits emot av konstkonsulenten Karin Kvam. Hon har lagt ut filtar på golvet som de fått ligga på och varva ner, säger Lars Bolin.

Vad som blir nästa utställning på Färgfabriken Norr vill han inte avslöja:

– Det kan jag inte säga än. Vi kommer att skicka ut en pressrelease om det nästa vecka.

Mer läsning

Annons