Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sista gången för BWO

/
  • Hej då, Melodifestivalen. BWO-medlemmen Alexander Bard tänker inte ställa upp i tävlingen igen. ”Inga seriösa artister vill vara med längre”, säger han inför Andra chansen i Norrköping.Foto: Bertil Ericson/Scanpix

Räkna med tuffa dueller i Melodifestivalens sista deltävling. Andra chansen kan bli den sista för exempelvis BWO. – Det här är min sorti. Det får räcka nu, säger Alexander Bard.

Annons

Upploppet närmar sig i Melodifestivalen. Aftonens kanske hårdaste kamp står mellan synttrion BWO och återförenade Lili & Susie. Alexander Bard var tidigare övertygad om att BWO:s ballad ”You’re not alone” skulle avancera direkt till Globen – rentav till schlager-EM i Moskva – men inför Andra chansen låter han betydligt mer osäker.

– Äh, vi är inte med för tävlingens skull. Vi har bara spelat med i det. Egentligen bryr vi oss inte alls i att vinna, säger Alexander Bard.

Han får medhåll från sångaren Martin Rolinski.

– Det viktiga är att vi har med en låt som fungerar i radion och som gillas av våra fans. Och det har vi lyckats med, säger han.

Med tre tidigare låtbidrag i Melodifestivalen är BWO numera veteraner i sammanhanget. Alexander Bard har dessutom medverkat som kompositör åt andra artister, exempelvis Amy Diamond och hennes Andra chansen-bidrag ”It’s my life”, samt vunnit tävlingen redan för 20 år sedan med ”En dag”, som Tommy Nilsson sjöng.

Men nu börjar den frispråkige BWO-medlemmen att vara trött på tävlingen.

– Det här är min sorti. Vi kommer inte att ställa upp igen – i alla fall inte som Melodifestivalen ser ut nu. Den här festivalen får problem redan nästa år, säger han.

Varför då?

– Du kan inte ha ”popularitetstävling” som bara gynnar gamla ”Idol”-deltagare. Inga seriösa artister vill vara med längre. Sen borde inte Melodifestivalen ha med Eurovision att göra. Ingen vill det, varken artisterna eller svenska folket, säger Alexander Bard.

BWO-konkurrenterna Lili & Susie är stolta över avancemanget till Andra chansen och deras eurolåt ”Show me heaven” är raka motsatsen till BWOs sorgsna ballad.

– Det blir glädje mot svårmod. Vi får se vad folket tycker är bäst.

Annons