Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sista boken om Lofsdalens guldkung

I lördags släpptes den tredje boken i trologin "Upprättelse" som bygger på lofsdalingen Erik O Lindbloms levnadsöde.

– Egentligen handlar böckerna om hur vi människor bemöter varandra, säger författaren Marit Manfredsdotter.

Det var så gott som fullt i Svegs bokhandel när Marit Manfredsdotter på lördagen släppte sin sista bok i trilogin "Upprättelse". Många passade på att få ett signerat exemplar av boken "Hitom Himmel Hitom Helvete" där läsarna får slutet i den historia som bygger på Erik O Lindbloms livsöde. Fattghjonet från Lofsdalen som for till Amerika och gjorde sig en förmögenhet på guldgrävning.

Marit Manfredsdotter läste valda stycken och berättade också hur hon grät när boken faktiskt var klar.

– Det blir ett avslut. Jag har levt med den här historien i flera år och när en bok är klar då blir det ett abrupt slut. Men nu känns det bara gott när boken är släppt, säger hon.

I boken får läsaren följa den fiktive huvudpersonen Anton Vilhelm Per´Ers genom 1900-talet första årtionden. Där använder han sin förmögenhet bland annat till att hjälpa till med uppbyggandet av San Fransisco efter jordbävningen 1906. Precis som Erik O Lindblom gjorde i verkligheten.Efter flera år i Amerika besöker romanens hjälte sin hembygd. Där blir inte trodd när han berättar om sin förmögenhet. För gamla grannar är han fortfarande bara fattighjonet, son till en gammal suput.

– Det som är fantastiskt med den här historien är att oavsett vilka förhållanden du än växt upp i så kan du gå så långt du vill, säger Marit Manfredsdotter.