Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sirius har läst på

ÖFK och Sirius möts för första gången sedan slutomgången av norrettan 2012. Då snuvade ÖFK Uppsalalaget på en plats i Superettan.
– Revansch är inget vi tänker på, menar Siriustränaren Kim Bergstrand.

För två säsonger sedan behövde Sirius en poäng för att säkra seriesegern i division 1, vilket skulle ge en plats i Superettan. Då föll man tungt med uddamålet mot ÖFK hemma på Studenternas och halkade ner till tredje plats.

Året därpå kunde ingen stå i vägen när Kim Bergstrands Sirius tog hem serien på ett imponerande sätt. Nu möts lagen igen, denna gång i Superettan, men något tal om revansch för Sirius är det inte enligt Bergstrand.

– Nej, det har runnit mycket vatten under broarna sedan dess. Revansch är inget vi tänker på, men det är klart att vi vill vinna.

Sirius som tog sig ända till semifinal i Svenska cupen innan äventyret tog slut förra veckan mot Elfsborg (1–4).

– Klart man blir besviken när man förlorar, men vi mötte ett väldigt bra lag. Ingen topprestation från oss och vi hade behövt vara på topp för att kunna störa dem, säger Kim Bergstrand, vars lag gick mot en tredje raka förlust i Superettan när man vände och vann i slutminuterna mot Degerfors.

– Det var ju viktigt såklart. Vi spelade jättebra i den matchen och var helt överlägsna stundtals så det hade varit jobbigt att åka därifrån med noll poäng.

Vad förväntar du dig för matchbild mot ÖFK?

– Östersund brukar vilja ha mycket boll och vi också, så vi får väl slåss om den. Sist de var hos oss spelade de extremt defensivt, men det har ju gått lång tid sedan dess.

Är ÖFK ett svårbedömt motstånd?

– Både och. De har ändrat en del under säsongen rent organisatoriskt, och nu har de fått tillbaka några spelare också, men deras grundspel känns ganska likt. Viktigt för dem att få tillbaka Emir (Smajic) tror jag.

För Siriustränaren känner väl igen sig i skadeproblematiken på offensiva nyckelspelare, och laget saknar alltjämt trion Christer Gustafsson, Ian Sirelius samt förre ÖFK:aren Ante Björkebaum (avslitet korsband).

– Vi har haft väldigt tungt med skador på våra offensiva spelare, men jag tycker vi har klarat oss ganska bra ändå.