Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Siri Wallberg

Siri, född Fridh, har avlidit i en ålder av 76 år.

Annons

Siri föddes på gården Sänna i Ytterberg yngst i en syskonskara på nio barn. Under uppväxten arbetade hon hemma på gården, på somrarna gick hon med djuren till fäbodvallen. Hon var hemma hos flera familjer och hjälpte till med hem och barn. Under en period arbetade hon på ålderdomshemmet.

På 50-talet träffade hon Ragnar, sonen Leif föddes, de flyttade från Ytterberg till Nederhögen och bodde tillsammans med farmor och farfar i deras hus. Så småningom föddes dottern Lena.

Siri åkte under alla år hem till Sänna och skötte om åldrande föräldrar och bröder. Sommartid bodde hon mycket på hemgården och från 1976 kunde hon bo i den egna stugan i Ytterberg. Hon var hemmafru och tog emot sågverksarbetare som kom och åt mat i hemmet. Hon började sedan själv att arbeta på sågen i Nederhögen.

Siri blev änka 1981 och hon drabbades tidigt av sjukdomar. Fram till farmors bortgång 1984 skötte hon om sin svärmor som i alla år bodde i samma hus i Nederhögen.

Hon var en varmhjärtad och god människa som alltid ställde upp för alla. Hon var alltid snäll och glad och hade nära till skrattet. Hon tyckte mycket om barn, dans och musik, handarbete och hon sjöng väldigt gärna.

De sista tre åren bodde Siri i Hammerdal där hon fick en mycket god omvårdnad av personalen på Åshamra.

Siri sörjs av barnen Leif och Lena med familj, systrarna Tora, Lilly och Marianne med familjer samt övriga släktingar.

Momma fattas oss.

Lena, Linus och Johan

Mer läsning

Annons