Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Siri Andersson

Siri på Backen har lämnat oss.

Annons

Siri föddes ”Baka Gysa”, i Skärvången 1930 och bodde där i nio år innan föräldrarna Tyra och Anders Olofsson beslutade sig för att flytta vidare till Granbo, Häggenås.

I unga år tog Siri anställning på Backen i Norderåsen, där uppstod tycke mellan henne och sonen i huset, Gunnar Andersson. De gifte sig och fick dottern Gunilla. En stor sorg drabbade familjen 1958, då Gunnar hastigt avled.

Därefter skötte hon själv gården innan hon träffade en ny livskamrat, Arne Paulsson. Tillsammans med honom fick hon ännu en dotter, Lena. Siri och Arne fortsatte driva gården med mjölkdjur tillsammans ända fram till Arnes bortgång 1989. Därefter beslutade sig Siri för att sälja undan djuren på gården. Trots alla motgångar som drabbade Siri gav hon aldrig upp utan fortsatte kämpa vidare.

Siri var en riktig arbetsmyra och såg aldrig något som omöjligt vad gällde arbetet på gården. Man såg henne ofta på vedbacken, uppefter husväggen på en stege, springande med gräsklipparen eller stående på huvudet i trädgårdslandet.

Siri älskade att pyssla med sina blommor, vilken man tydligt kunde se om man besökte henne. Hennes hem var fullt av de vackraste växter. Alla som någon gång besökt Siri minns nog de stora pelargonerna som upptog hela köksfönstret.

Hon var också mycket intresserad av idrott, och följde alla de större arrangemangen framför tv:n. Själv var hon i yngre år en mycket duktig längdskidåkare, och vann en hel del tävlingar. Speciellt nöjd var hon när hon spöade de jämnåriga pojkarna. Hon fortsatte åka skidor även på äldre dagar, som glad motionär.

Före sin pensionering jobbade hon i köket på Häradsgården i Lit, ett jobb som hon trivdes mycket bra med, både själva arbetet och med arbetskamraterna.

Siri var en människa som alltid ställde upp för de sina. Vi är många som saknar Siri och hon kommer att lämna många minnen och ett stort tomrum efter sig.

Siri sörjs närmast av döttrarna Gunilla och Lena med familjer, barnbarn, barnbarnsbarn och av oss syskon.

Syskonen

Mer läsning

Annons