Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Singstars trådlösa mikrofoner

(Sony)

Annons

Betyg: 5 Wow! Sonys nya trådlösa Singstar-mikrofoner skulle kunna vara vårens bästa och roligaste musikspelnyhet.

Mickar utan sladdar, bara det är efterlängtat. Men de trådlösa mickarna känns också lite mer gedigna – lite större, lite tyngre – vilket är ett plus. Men det bästa av allt är det här: de trådlösa mickarna är bättre.

Sångljudet kommer direkt, utan minsta fördröjning (eller ”latency” som det heter på fackspråk). Det har varit ett problem hos konkurrenter och det har funnits vaga spår av fenomenet även hos Sonys tidigare Singstar-mickar ibland men nu går sången raka vägen ut till högtalarna, utan att stanna till på vägen. Sonys sladdlösa Singstar-mickar fungerar både på PS3 och PS2 och kan användas också i andra musikspel (som ”Rockband” och Guitar hero”). Generöst. Röststyrning är en rolig bonus: nu kan du säga en låttitel i mikrofonen istället för att bläddra och knappa fram.

Till sist: mickarna kan behöva synkroniseras med USB-sändaren som följer med, vilket tar ungefär tjugo sekunder per mick. Man slår på micken och trycker sedan in en knapp på sidan av ”USB-dongeln” (tills lampan på micken slutar blinka).

Mer läsning

Annons