Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Singstar Motown

(Sony London Studio/Nordisk Film Interactive)

Ålder: 12+

Format: Ps3, Ps2

Genre: Karaokespel

Betyg: 4

Annons

Ett ”Singstar”-spel är aldrig bättre än sina låtar. Och det är ofta där skon klämmer med nya skivor i den populära karaokeserien. Innehållet är oftast strömlinjeformat för att passa alla och därmed passar det egentligen ingen. Gillar man punk får man två låtar, gillar man Elton John så får man en låt och så vidare.

Men det finns allmängiltiga undantag. ”Singstar Abba” kan, till exempel, förgylla vilken fest som helst, eftersom så gott som alla har någon slags relation till de svenska superstjärnorna. Vi har liksom låtarna i modersmjölken.

Samma sak gäller ”Singstar Motown”. Det är svårt att komma på en enda person som inte blir på gott humör av svängig och passionerad Detroitsoul. De odödliga låtarna spänner över generationer och har egentligen hörts till leda, men plocka fram den här samlingen på en fest och du har en given hit. Det är egentligen inte mycket att säga om spelet som sådant. Det är ännu ett ”Singstarspel, rätt upp och ner. Men det är ett ”Singstar” med en låtlista som gör vem som helst överlycklig och som dessutom bjuder på en rejäl utmaning för stämbanden. Jag kan i och för sig sakna en del självskrivna kort, men på det hela taget så är det här en given hit.

Mer läsning

Annons