Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Singelsäten och cykling gav andraplats

Singelsäten på stadsbussarna och satsningar på cyklingen runt om i stan. Det resulterade i en andraplats för Östersunds kommun i den europeiska tävlingen där staden med bästa trafikantveckan koras.

Östersunds kommun har deltagit i tävlingen flera gånger och har de senaste fem åren varit bland de tio bästa städerna. Förra året blev den en andraplats i finalen och hoppet var stort att i årets final knipa topplaceringen.

Men det blev en andraplats även i år. Slovenska huvudstaden Ljubljana vann.

– De har gjort stora satsningar, bland annat mot ungdomar, så de var värdiga vinnare, säger Mona Modin-Tjulin, (S) ordförande i miljö- och samhällsnämnden, som var på plats i Bryssel där prisutdelningen skedde.

– Jag känner mig ändå som en vinnare, säger hon och berättar att många vid prisutdelningen kommit fram och sagt att de hade Östersund som sin favorit på grund av att vi representerar småstadens satsningar, då många andra städer i toppskiktet är storstäder.

Trafikantveckan genomförs i september varje år och det var särskilt Östersunds och Stadsbussarna satsning på singelsäten på bussarna som drog blickarna till sig. Även de satsningar som har gjorts för att främja cyklingen i kommunen uppmärksammades.