Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sin nombre

/
  • ”Sin nombre” utspelas bland mexikanska gängmedlemmar med tatueringar så noggrant utritade som kartor över ett mardrömslandskap.foto: Sandrew Metronome

Bio Regina

Genre: Drama

Med: Édgar Flores, Paulina Gaitan, Tenoch Huerta med flera

Regi: Cary Fukunaga

Speltid: 1 tim 36 min

Censur: 15 år

Betyg: 3

Annons

Man kan fly av så många skäl. Den desperata drömmen om ett drägligt liv är ett. Sayra flyr Honduras av det skälet.

Att man ställer till det för sig själv genom att vara med i ett vidrigt, machostinkande, våldsromantiskt gatugäng är ett annat. Det är Caspers skäl. Men trots deras olika bevekelsegrunder hamnar Sayra och Casper, bokstavligt talat, på samma tåg.

Mexikanskamerikanska ”Sin nombre” innehåller festivalfilmens typiska element – våld, sex, droger och ännu mycket mer våld – och har redan belönats rikligt på världen över, inte minst i Stockholm. Det är en film som går, snackar och vapenviftar som det stora latinska gängdramat – men som är lite för lättviktigt, lite för övertydligt för att nå dit.

Däremot ger ”Sin nombre” en realistisk, och därmed kräkframkallande obehaglig, inblick i den manliga driften att klumpa ihop sig och med våld försvara meningslösa saker, om det sedan är ett kvarter, en knarkmarknad, en fotbollsläktare eller bara en bit graffitifläckad, nerpissad gråbetong.

Mer läsning

Annons