Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Simning en klassfråga

Det har varit obligatoriskt med simundervisning från förskoleklass i Krokoms kommun . Den 22 oktober tog den borgerliga majoriteten beslut som gör att simundervisningen börjar först i årskurs 3 trots erfarenhet och forskning visar att ju tidigare barn börjar med simundervisning desto lättare har dom att lära sig att simma.

I läroplanen för grundskolan i årskurs 1-3 år står det att det ska vara lekar och rörelse i vatten och balansera flytande på rygg och mage. Ska man inte följa läroplanen?

Långt ifrån alla föräldrar har möjlighet att själva ordna så att deras barn får gå i simskola. Av de förskolebarn som drunknar kommer mer än hälften från familjer med ensamstående föräldrar. Detta är en klassfråga.

Därför tycker vi Socialdemokrater att det är viktigt med simundervisning från förskoleklass Krokoms kommun har varit bra på det här. Det handlar om barn man kan inte räkna detta i pengar. Det är också svårare och tar längre tid att lära sig simma ju äldre man är.

Socialdemokraterna Krokoms kommun gm Katarina Rosberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel