Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Simma lugnt med Vänstern

Skollagen är tydlig. Elevernas undervisning ska baseras på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet. Trots detta väljer högermajoriteten i Krokom att införa kraftiga besparingar på elevernas simundervisning, trots att all forskning visar att ju tidigare barn får simundervisning, desto fler lär sig att simma!

Börjar simundervisningen i första klass klarar alla elever betygsmålen i hälften av klasserna. Om man väntar till tredje klass, som högern vill, är siffran nere i under 30 procent. Förutom att högerpartierna riskerar att eleverna inte når sina mål, att få godkänt betyg i idrott, så riskerar de framför allt barnens liv och hälsa. Krokoms kommun har under många år haft en mycket god simkunskap bland våra barn, mycket beroende på den simundervisning som bedrivits. Att tro att den höga kunskapsnivån ska bibehållas när budgeten kraftigt skärs ned är naivt ansvarslöst!

Framför allt så riskerar Vänsterpartiet inte barnens hälsa! Våra argument, baserade på skolagen, allmänt förnuft och omtanke om våra barn, viftades bort i budgetdebatten med egentligen ett enda motargument; Resultaten ska bevakas noga och åtgärder ska sättas in om eleverna inte når målen. Det är då farligt att ett så viktigt ämne som simkunskap endast ska vara målbaserat. Särskilt om det finns en uppenbar risk för barnens liv och hälsa med i bilden! Här handlar det om att i tidig ålder ge våra barn en kunskap så att de kan klara sig i farliga situationer i samband med vatten.

Jörgen Blom (V), Ledamot i Barn- och utbildningsnämnden i Krokoms kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel