Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Silverpucken till Skiöld och Åström

De fick utmärkelserna som länets bästa hockeyspelare.

J/H ishockeyförbund har utsett säsongens bästa spelare i regionen.

Silverpucken som bäste seniorspelare gick inte helt oväntat till Johan Skiöld i Östersunds IK, som var totalt överlägsen i lagets interna poängliga. Han gjorde 56 poäng på 44 grundseriematcher och spädde på med ytterligare fyra poäng i play off-spelet.

Motiveringen från förbundet lyder så här:

"Johan har under hela säsongen visat prov på sin skicklighet som hockeyspelare. En spelare som hittar både enkla och svåra lösningar med finess och hårt jobb. En härlig kille som med glimten i ögat ställer krav på sina medspelare och med engagemang ökar lagets chanser till framgång."

Bland damseniorerna fick Svegs Karin Åström priset. Hon beskrivs som "en träningsvillig och engagerad ishockeyspelare som är under ständig utveckling, Karin tar ett stort ansvar för laget och ett föredöme på och vid sidan av isen."

Målvakten Tim Juel fick motsvarande pris som årets juniorspelare och backen Calle Själin, född 1999, blev årets pojklagsspelare. Dessa två tillhör också Östersunds IK.

Vid samma årsmöte fick ÖIK ett stipendium på 10 000 kronor som är vikt till att fortsätta utveckla damhockeyn.

Samtidigt kan klubben presentera några tränarlösningar för sina juniorlag. Jens Nordström tar ett steg upp och blir J20-tränare, medan förre spelaren Kalle Björklund tränar J18 Elit tillsammans med Lars Gunnarsson.

Peter Westin, Brunflo IK fick motta pris som årets ledare för sitt arbeta med hockeyungdomarna i Brunflo.

Årets domare blev Markus Wikén.