Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Silver till länets starka företag

Företagen i Jämtland växer sig allt starkare och stabilare.
Det visar en rapport om stämningsläget i det norrländska näringslivet.

Detaljhandeln är stark, tillverkningsindustrin uppvisar ett kraftigt lyft och byggsektorn är positiva. Ja när Norrlandsfonden på torsdagen presenterade en rapport om läget i de norrländska företagen är det positiva ord som gäller.

– Samtliga branscher i Jämtland uppvisar väsentligt förbättrade konfidensindikatorer i den senaste mätningen, säger Lars-Olov Söderström, vd för Norrlandsfonden, i ett pressmeddelande.

Branscherna är så pass starka att Jämtland till och med hamnar på en andra placering och får därmed silver i jämförelse med näringslivet hos andra norrländska län. Rapporten som silvret grundar sig på analyserar siffror från Konjunkturinstitutet. Alla uppvisar ett bättre läge än föregående kvartal samt ett bättre läge än det historiska snittet. Konfidensindikatorn för Jämtland har vänt uppåt och läget har gått från att vara strax under det historiska snittet till att nu vara en bra bit över.