Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Silver och brons för ÖJK i Trondheim Christmas Open

Så var åter ÖJK (Östersunds Jeet Kune Do Klubb) på norsk mark för att jaga medaljer. Denna gång i Brasiliansk Jiu-Jitsu och Submission Wrestling.

Senast de Trönderska markerna besöktes var i Maj då det blev en hel hög med medaljer med hem. Hur skulle det gå denna dag?

Helgen började inte på bästa sätt då Marqus Olofsson åkte på en oväntad och snöplig förlust redan i kvartfinalen i BJJ Herrar -76,7 kg mot Jan Tore Stølsvik, Trondheim BJJ. Marqus som i våras tog guld i Trondheim nådde denna inte ens pallen. Dock kan han trösta sig med at Jan Tore var den slutlige vinnaren av hela turneringen. Dock skall sägas att Marqus underpresterade och vandrade rakt in i en triangelstrypning (stryper med benen) som han normalt brukar undvika. Innan hade det varit bara Marqus till hundra procent.

ÖJKs andre man, Emil Larsson, var helgens stora överraskning om man ser till placeringar. I BJJ tog han sig till semifinal där han fick se sig besegrad av Torshus Folkehøyskoles CHristian Johnston. I bronsmatchen som följde blev det åter förlust och därmed ingen pallplats för Östersundarna.

Bättre dock i Submission Wrestling där Östersundskisarna nästan skapade en svenskfinal. I advanced -91kg knep Marqus bronspengen efter förlust mot vinnaren Ole Landfald, Verdalen Kampsportklubb. Emil som hade tagit sig till till finalen fick även han se sin överman i denne norman. Så silver och brons till Östersund.

I den öppna viktklassen dök svenskdödaren Landfald upp igen. Förste Östersundare till rakning blev Emil i kvartsfinalen och efter det Marqus i semi. Dock vann Marqus bronsmatchen och även pris för snabbaste avslut(strypning eller ledlås så andre ger upp). Endast 16 sekunder tog det prisade avslutet.

Med bantad trupp jämfört med senaste norgebesöket så var resultaten bättre sett per capita. 2 ÖJKare bärgade hem inte mindre än 3 medaljer och 1 pokal.

Efter årsskiftet väntar Scandinavian och Nordic Open.