Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Silver i väntan på gulden

"Den bästa har ju ännu inte klivit in på spåret. Räkna med att Johan Olsson krigar om medaljer på onsdag."

Vissa tycker att det är roligare att Petter Northug misslyckades än att vi fick två svenska silvermedaljer den första helgen i Sotji.

Skadeglädjen är visserligen den enda sanna glädjen, men vi kanske ska lugna oss lite. Sverige har ju faktiskt inte vunnit något ännu i OS.

Norge har redan två guld.

Men visst var det ändå guldsmak på silverpengarna som Charlotte Kalla och Marcus Hellner i backarna på berget Laura. Kalla visade kanonform när hon försökte sig på det redan klassiska rycket som dock inte höll.

Det var hennes chans och spände bågen för seger. Hon gjorde ett försök att knäcka Marit Björgen utan att det lyckades. Den här gången.

När det gäller Marcus Hellner så har han verkligen lyckats att pricka formtoppen i rätt tid. Att höra honom säga att han snabbt blev pigg på upploppet efter att benen skrikit av smärta i sista backen visar att det kan bli fortsatt roligt.

Att se Dario Cologna trycka på i slutet av mördarbacken och sedan hålla undan är egentligen ganska märkligt. För mindre än tre månader sedan opererade han en skadad fot på ett sjukhus i Schweiz. Rehabiliteringstiden skulle vara 6-8 veckor. Det var tveksamt om han skulle hinna till OS.

Fram till för en vecka sedan i Toblach hade han inte tävlat. Men han kom dit och blev tvåa på 15 kilometer klassiskt.

Nu vinner han skiathlontävlingen i OS-premiären så han måste ha haft världens bästa rehabilitering.

Det var för övrigt mycket som det gick att glädjas åt bakom den svenska silverduon. Daniel Richardsson som jobbat sig tillbaka på sju månader efter den svåra trafikolyckan där han trasade sönder ena knät och blir näst bäste svensk. Lars Nelson slog sig på allvar in i världseliten och veteranen Anders Södergren börjar röra på sig rejält två veckor innan femmilen.

Hur ska Rikard Grip klura ut ett stafettlag?

Den bästa har ju ännu inte klivit in på spåret. Räkna med att Johan Olsson krigar om medaljer på onsdag.

På damsidan var det många som glömde bort Emma Wikén i silverglansen. Men vilket starkt lopp hon gjorde och det är en tjej som det kommer att skrivas spaltmeter om i framtiden.

Hon är snart redo att ta över efter Kalla.