Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Siktar på 500 lag och tre nya konstgräsplaner

Storsjöcupen mobiliserar.
Till 2018 vill man växa till 500 lag. Nyckeln: att få Östersunds kommun att bygga tre nya konstgräsplaner.

Storsjöcupen är en av de största solskenshistorierna alla kategorier inom J/H-idrotten. Cupen har blivit en riktig raket och vuxit konstant under hela 2000-talet.

Storsjöcupen har klarat konkurrensen från andra cuper i landet – inte minst Dalecarliga i Borlänge – och med råge sprängt 300-gränsen i antalet lag.

Det har inneburit att inte bara fotbollen utan även näringslivet blivit vinnare. Nu vill cupledningen expandera ytterligare och ordförande Sven-Bertil Bengtsson med kompani, har satt upp några djärva mål.

– Vill vill nå 500 lag till 2018 och vi jobbar även för att det ska bli konstgräs på tre ställen i Östersund, berättar Bengtsson.

De tre planerna är tänkta att ligga på Odenvallen, på Sportfältet och på Torvallen.

– Vi diskuterar med kommunledningen och kommer att ha ett nytt möte i februari.

Hur stort skulle cupens bidrag tänkas vara till nya konstgräsplaner?

– Ingenting. Vi ska inte äga några planer. Det betyder att vi behöver hjälp av kommunen. Vi tänker testa i februari hur de ser på vår ambition.

Är det rimligt med tre nya konstgräsanläggningar?

– Ja, det tycker vi. Det skulle betyda att kommunen bygger en plan per år fram till 2018. Fler konstgräsplaner och fler lag kommer att ge mer pengar från besöksnäringen. Dessutom är det inte några jättepengar det rör sig om.

Sven-Bertil Bengtsson berättar att priset på nya konstgräs sjunker stadigt. Anledningen kan vara den "konstgräshausse" som verkar råda i Sverige.

– Efterfrågan ökar och priset sjunker eftersom så många bygger konstgräsanläggningar. Jag tror att vi skulle kunna få tre planer för 9.9 miljoner kronor.

De tre ägarföreningarna i Storsjöcupen är Ope, Frösön och IFK Östersund. De finns med som påtryckare för att målet ska bli verklighet.

– Vi behöver fler planer på den här sidan staden. Jag tycker också det är rimligt att vi får hjälp av kommunen. Det är ändå en liten peng om man slår ut det på tre år, säger Christer Engnér, ordförande i Ope IF.

Ope skissar även på en egen insats för att få till stånd nya konstgräsplaner.

– Vi kommer nog att gå in med egna pengar för att underlätta investeringen.

Ope IF har även utsett vilken yta på Torvallen som en konstgräsplan ska byggas på.

– Det blir den plats där plasttältet tidigare låg på. Där ska en plan kunna anläggas på 100 gånger 65 meter, säger Christer Engnér.