Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sigvard Söderberg

/

Sigvard Söderberg, Järfälla, har hastigt avlidit. Han blev 78 år.

Annons

Sigvard, näst yngst av fem syskon, föddes den 25 februari 1931 i Åsarna. Föräldrarna var Martin och Beda Söderberg.

Efter skolgång började Sigvard som affärsbiträde i Ånn. Sedan anställdes han vid SCA:s kontor på Tyskland i Åsarna. SCA skickade sedan Sigvard till Pålmans i Stockholm för vidare utbildning.

Efter utbildningen hos Pålmans återkom han till SCA, men efter ett halvår sökte och anställdes Sigvard vid OK i Stockholm. Där avancerade han till informationschef för OK i Sverige. Ett jobb han hade fram till pensioneringen.

Sin blivande fru Gudrun, sedan utbildad sjuksköterska, från Sollefteå träffade han när han jobbade hos SCA och Gudrun jobbade hos SCA:s jägmästare där.

De gifte sig den 18 juni 1959 och firade guldbröllop i fjol. Familjen utökades sedan med en son, Lars, och två döttrar, Karin och Åsa. Sonen avled vid 33 års ålder.

Familjen skaffade sig ett hus intill hotellet i Storhogna, där de ofta vistades på lediga stunder.

Fotografering var en av Sigvards hobbyer. Förutom alla familjebilder hade han många fina bilder från sina tjänsteresor i bland annat Asien. Intresset för fotografering ärvde han av sin far, vår morbror, som i fotografins barndom förevigade många värdefulla miljöer.

I mogen ålder började Sigvard med golf. Han hade många duster med kompisen Per-Ove Trollsås. Även i ungdomsåren höll Sigvard på med idrott. Han var en tid målvakt i Åsarna IK:s A-lag i fotboll.

Sigvard Söderberg var en glad och skämtsam person. När vi och han var i 12-14-årsåldern bodde han hos oss i Rörösjön en sommar. Det blev sena kvällar med lek och idrott, så morgontrötta låg vi länge. Men till slut hördes Sigvards röst ”nu eller aldrig” och så klev han upp.

Vi saknar honom!

Kusinerna Heimer och Fritjof Andersson

Mer läsning

Annons