Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sigvard Lindberg

Min make, vår pappa, morfar och farfar finns inte längre hos oss.

Han har varit tapper och kämpat länge, men sjukdomen har nu besegrat honom.

Sigge föddes 1935 i Bastutjärn, en liten by utanför Norsjö i Västerbotten. I en tid av knappa ekonomiska resurser präglades uppväxten av arbetets dygd och vikten av sparsamhet, men även av intresset för litteratur samt av att alltid tänka på andra människor.

Sin blivande maka Gun träffade Sigge i Stockholm 1959 då han studerade på Tekniska institutet. 1962 gifte de sig och de tre barnen föddes 1966, 1968 och 1970. Under närmare trettio år, fram till sin pensionering, arbetade Sigge på Sjöfartsverket i Norrköping, där han var känd som en noggrann och plikttrogen medarbetare. 2007 flyttade han tillsammans med sin maka till Östersund.

Sigges idrottsintresse var stort. I synnerhet engagerades han av ishockey. Han var under 1980- och 90-talet aktiv i sonens hockeyklubb och tillbringade stor del av sin tid i Himmelstalundshallen. Fiske i Sällsjö och läsning var även något han gärna sysselsatte sig med.

Formad av sin uppväxt var Sigge ofta anspråkslös mot sig själv, men generös mot de sina. Missunnade aldrig någon något. Han var även en genuint hederlig och pålitlig person. Det som främst kännetecknade Sigge var att han alltid fanns där för oss. Alltid redo att självklart och osjälviskt hjälpa till och på alla sätt stötta oss.

Trots att Sigge lämnade oss alldeles för tidigt är vi tacksamma för den tid han fick med sina tre barnbarn. De betydde så mycket och skänkte honom stor glädje.

Det är med stor värme vi tänker på honom och allt han gett oss. Det är ofattbart att han är borta. Sigge sörjs även av sina två systrar med familjer, övrig släkt och vänner.

Gun och barnen med familjer