Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sigurd Eriksson

Krokom

Sigurd Eriksson, Krokom, född 1912 har avlidit.

Sigurd föddes i Lundsjön, Aspås, som ett av sex syskon. Familjen bodde på ett litet jordbruk och tidigt intresserade sig Sigurd för allt vad skogen kunde erbjuda. Som många började han sin yrkesbana med skogs- och flottningsarbete. I mitten på 1950-talet började han som virkesmätare. Han fortsatte senare på Hissmofors fabriken och blev företaget troget fram till sin pensionering.

I mitten av 1930-talet träffade han sin blivande hustru Naima och de gifte sig 1937. Paret fick tre barn tillsammans. 1939 byggde de hus i Lundsjön och var bosatta där fram till 1970 då de flyttade in till Krokom. Hustrun avled redan 1989 och sedan dess har han levt ensam.

Skogen var Sigurds största intresse och barnen kan vittna om de många lärorika promenader i skogen de tagit med fadern genom åren. Han förvärvade ett skogsställe i Österlångan och där trivdes han som bäst. Jakten var en viktig del av hans fritid och då framförallt älgjakten och han har genom åren varit medlem i två olika jaktlag. Fiske var också ett av hans stora nöjen. Han var också sportintresserad och framförallt av att följa nationell och internationell skidåkning. Under 1970- och 80-talet var de ett gäng grabbar som ofta träffades i Krokom och spelade poker tillsammans.

Sigurd var en omtänksam och barnkär man och han hann uppleva barn, barnbarn och barnbarnsbarn och la stort intresse vid familjen.

Han sörjs och saknas av de tre barnen med familjer.