Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sigma satsar på stabilisering i alla EX-objektiv

Sigmas mål är att alla deras EX-objektiv ska få bildstabilisering.

Annons
Sigmas mål är att alla deras EX-objektiv ska få bildstabilisering. Därför får nu den ljusstarka telezoomen 120-300mm/2,8 och makrot 150mm/2,8 inbyggd bildstabilisering (OS).

Sigma kan inte svara på om precis alla EX-objektiv kommer att få bildstabilisering. Det kan vara klurigt att få plats med det i vissa ljusstarka vidvinklar.

Klart är att processen att bygga in bildstabilisering (OS på sigmaspråk) i allt fler objektiv. En av de mest populära objektiven är makrotelet 150mm/2,8 EX DG HSM som nu även får beteckningen OS.

Sigma 150mm/2,8 EX DG OS HSM har maximal avbildningsskala på 1:1 och 9-bladig bländare för snygg oskärpeteckning. Det levereras med stativfäste. Den inbyggda stabiliseringen uppges klara att ge skarpa bilder med 4 stegs längre exponeringstid än normalt.

Sigma 120-300mm/2,8 EX DG OS HSM är beteckningen på den tredje generationen av Sigmas ljusstarka telezoom som blivit populär bland press- och sportfotografer.

Till skillnad mot de två föregående generationerna (med och utan HSM-motor) har den nya telezoomen en helt ny optisk konstruktion som ska minska problemen i motljussituationer. Även andra optiska skönhetsfläckar som koma och kromatisk aberration ska ha reducerats.

Sigma 120-300mm/2,8 EX DG OS HSM har 9-bladig bländare och bildstabiliseringen ska klara att kompensera skakningar motsvarande 4 stegs längre exponeringstid.

Vi saknar svenska priser och leveransuppgifter.


/Magnus Fröderberg

Kamera & Bild