Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sigma satsar på stabilisering i alla EX-objektiv

Sigmas mål är att alla deras EX-objektiv ska få bildstabilisering.

Sigmas mål är att alla deras EX-objektiv ska få bildstabilisering. Därför får nu den ljusstarka telezoomen 120-300mm/2,8 och makrot 150mm/2,8 inbyggd bildstabilisering (OS).

Sigma kan inte svara på om precis alla EX-objektiv kommer att få bildstabilisering. Det kan vara klurigt att få plats med det i vissa ljusstarka vidvinklar.

Klart är att processen att bygga in bildstabilisering (OS på sigmaspråk) i allt fler objektiv. En av de mest populära objektiven är makrotelet 150mm/2,8 EX DG HSM som nu även får beteckningen OS.

Sigma 150mm/2,8 EX DG OS HSM har maximal avbildningsskala på 1:1 och 9-bladig bländare för snygg oskärpeteckning. Det levereras med stativfäste. Den inbyggda stabiliseringen uppges klara att ge skarpa bilder med 4 stegs längre exponeringstid än normalt.

Sigma 120-300mm/2,8 EX DG OS HSM är beteckningen på den tredje generationen av Sigmas ljusstarka telezoom som blivit populär bland press- och sportfotografer.

Till skillnad mot de två föregående generationerna (med och utan HSM-motor) har den nya telezoomen en helt ny optisk konstruktion som ska minska problemen i motljussituationer. Även andra optiska skönhetsfläckar som koma och kromatisk aberration ska ha reducerats.

Sigma 120-300mm/2,8 EX DG OS HSM har 9-bladig bländare och bildstabiliseringen ska klara att kompensera skakningar motsvarande 4 stegs längre exponeringstid.

Vi saknar svenska priser och leveransuppgifter.


/Magnus Fröderberg

Kamera & Bild