Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sigma DP2s får snabbare autofokus

/

Sigma gör inga stora förändringar när de nu lanserar två nya kompaktkameror med stor sensor och fast optik för högsta möjliga tekniska kvalitet.

Annons
Sigma gör inga stora förändringar när de nu lanserar två nya kompaktkameror med stor sensor och fast optik för högsta möjliga tekniska kvalitet. Nya DP2s har nästan identiska specar som DP2, men får bland annat snabbare autofokus och tydligare knappar på baksidan.

DP1 var seg och brusig. DP2 mycket bättre. Nya DP1x får samma bildprocessor som i DP2 vilket lär snabba på bildhanteringen. Sigma DP1x får också en ny AF-algoritm för snabbare autofokus. Även menyerna har uppdaterats.

Både DP1x och DP2s har en Foveon X3 CMOS-sensor. Bildfilerna blir på 4,7 megapixel men den verkliga upplösningen motsvarar det dubbla tack vara avsaknaden av lågpassfilter. I en konventionell sensor ser varje pixel bara en färg. Kameran räknar ut resterande två färger i RGB genom att titta på omkringliggande pixlar. Det kräver ett lågpassfilter som suddar till bilden något. Sigmas Foveon X3-sensor har tre lager – ett för rött, blått respektive grönt och kan därmed se alla färger i varje pixel.

Sigma DP2s har nästan identiska specifikationer som föregångaren DP2. Nytt är snabbare autofokus, ett energisparläge för att batteriet ska klara fler bilder på en laddning, samt en något omformad baksida med tydligare knappar. Hanteringen av bilder i råformat ska också ha blivit snabbare och bättre med bland annat mindre brus som följd.

Skillnaden mellan DP1x och DP2s ligger framför allt på optiksidan. DP2s har ett objektiv på 24,2 millimeter (motsvarande 42 millimeter i småbildsformatet) med en största bländare på 2,8. För DP1x gäller 16,6 millimeter (motsvarande 28 millimeter) och 4,0 som största bländare.

Läs även:
TEST Sigma DP2 – Skarp och omfångsrik

 


/Elin Parmhed

Kamera & Bild

Mer läsning

Annons