Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sigfrid ”Sickla” Johansson

/

Klingan på kapen har stannat och hammarslagen har tystnat – en sann arbetsmyra har gått ur tiden.

Annons

Sickla, vår pappa, växte upp på gården Mores i Lillsved och senare blev Småbruket i Nästeln boplatsen och hans trygga punkt. Hela hans liv har präglats av hårt arbete och en vilja att vara sysselsatt, han var inte rädd att hugga i och många är de skogar, hus och kraftverk där det finns spår av honom. Som avkoppling fanns länge älgjakten i hans liv och de många fiskeresorna till Norge med goda vänner betydde också mycket för honom.

Han hade ett aldrig sviktande minne som han fick behålla in i det sista och berättade ofta om strapatser, både roliga och allvarliga händelser som han hade varit med om i sitt liv. Nu ångrar vi alla att vi inte antecknat ned för ingen kan någonsin minnas och återberätta på samma sätt.

Pappa bildade familj sent i livet men fick trots det uppleva lyckan att få tre härliga barnbarn som blev hans allt på ålderns höst. Som moffa blev han Victors, Antons och Tildas oppfinnarjocke och busfarbror. Man glömde lätt bort att han var så många år fyllda eftersom han ända in i det sista såväl tog sig an gårdens sysslor som följde med i världens händelser. När han i somras blev sjuk kunde han, som han önskade, vara hemma tack vare fin omvårdnad av vår fantastiska mamma. Pappa var inte en person som tog någon stor plats i livet men ändå känns tomrummet efter honom så stort.

Mer läsning

Annons