Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sibylle och Wolfgang köper hotell Lergodset

Vid årsskiftet byter hotell Lergodset i Hammarstrand ägare.

Sibylle och Wolfgang Löhr, Skogen, Hammarstrand, har köpt och övertar verksamheten av Margit och Jan Kors, som flyttar till Skåne, enligt uppgift för att komma närmare sina släktingar i Nederländerna.

En viss nyordning kommer att inträda på Lergodset.

Hotellfastighetens bruna hus kommer att hållas stängd vintertid och den mera omfattande matproduktionen kommer att upphöra.

– Vi har en grund i form av ett franchisingkontrakt med Svenska Turistföreningen och makarna Kors har visat att det här är en fungerande verksamhet.

– De har gjort en hel del ändringar i huvudbyggnaden, vi har sett deras företagssiffror och vi övertar hotellet i befintligt skick.

Hotell Lergodset innehåller 15 rum med 35 bäddar, varav fem rum är inrymda i fastighetens huvudbyggnad.

Sibylle och Wolfgang, som har sina rötter i Stuttgart i Tyskland, köpte sig ett litet hus i Skogen för tre år sedan.

Där har de efter bästa förmåga grävt där de stått och bland annat synts i vimlet i Hammarstrand och på diverse marknader med sin mobila bakugn.

Makarna har haft planer på att försöka locka tyska turister till Hammarstrand och svara för deras vistelse här, men det var inte så enkelt som de trott.

Sibylle har på mycket kort sid skaffat sig smått häpnadsväckande goda svenska språkkunskaper och Wolfgang är inte långt efter på den punkter.

Sibylle har tagit en undersköterskeexamen och är vikarie i vården, bland annat på Björkhammar i Hammarstrand och inom hemtjänsten.

– Vi har ju bara oss själva att försörja och vi behöver inte så mycket.

All matproduktion

Sibylle och Wolfgang har sålt sitt hus i Skogen till en återvändare till Hammarstrand och de kommer att bosätta sig i Lergodset där Wolfgang räknar med att ha heltidssysselsättning samtidigt som Sibylle jobbar i kommunen.

– Vi sätter allt på STF och kommer att bedriva egen marknadsföring i Tyskland och Österrike.

– Och vi har det mobila bageriet kvar.