Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sibylla vid busstorget expanderar – butik lägger ner

Butiken Time läggs ner från sista januari. I stället bygger Sibylla ut i de gamla kiosk- och butikslokaler.

Det var i somras som dåvarande ägaren, Fredrik Tackman, sålde butiks- och kioskverksamheten Time.

Nu står det klart att nya ägaren, Anna Jonsson, som också äger Sibylla som ligger vägg i vägg med Time, ska lägga ner butiken och i stället bygga ut Sibylla och göra en större Sibylla – ett så kallat Sibylla flagship.

–Sista januari är sista dagen som Time har öppet. Den 1 februari har vi planerat att börja riva, berättar Anna Jonsson.

Hon köpte som sagt Delikatesslådan, som bolaget heter som drive Time vid busstorget, i juni.

Den förre ägaren hade helt enkelt ledsnat.

– Time har gått back de sista åren och det var väl därför han tröttnade. Han kom till mig i våras och sa att han skulle sälja eller lägga ner. Och då gick min tankeverksamhet i gång. Jag tänkte att det var bättre att ha mig själv som granne, säger Anna Jonsson.

Det var således redan en tanke – från i juni – att Sibylla skulle expandera.

Nu planeras ett så kallat Sibylla flagship som ska öppnas, förhoppningsvis i början av april.

– Det är en ny design och interiör. Sibylla har byggt en sådan anläggning i Mall of Sweden och det är ett ganska stort Sibylla. Vi har 32 sittplatser, men det kommer att bli mellan 92 till 94 sittplatser. Man kan säga att det blir det andra flaggskeppet i Sverige.

Den paketutlämning som funnits i kioskbutiken kommer att flyttas till Ica Traktören.

Hur kan det komma sig att det går så dåligt med en kioskverksamhet mitt i hjärtat av stan där kollektivtrafik och resenärer möts i stora mängder varje dag?

– Det är inget fel på omsättningen, den är ganska hög. Men det är inte mycket pengar på cigaretter eller tidningar. Inte på postverksamheten heller. Det blir inga pengar över att betala personalen och annat som kostar. Och man måste dessutom vara två i butiken för att det ska fungera.