Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Shurman tar publiken till Austin

/

Annons

Det är långt från Östersund till Austin i Texas, USA – men den här kvällen är det väldigt nära. Bandet Shurman gör sitt andra besök i Östersund på ett år och sångaren Aaron Beavers förklarar direkt vad bandets uppdrag är den här kvällen:

"Vi ska ta er med till Austin, Texas."

Och det är precis den känslan man får att Shurman gör den här kvällen på Jazzköket. Beavers och hans tre kumpaner är på strålande spelhumör. I en rykande het "Apartment #9 Blues" tar de tag i publiken på allvar och släpper sedan aldrig greppet.

Shurman är ett riktigt bra band på skiva och live växer de ännu ett steg. Aaron Beavers är en stor underhållare. Han tillägnar en låt till sin tvåårige son, som fyller år när pappa befinner sig på Europaturné, han berättar om vad han tycker om dagens musik som kommer från countrymetropolen Nashville – "Det är inte country – det låter som Sean Banan med pedal steel", om att ölen är dubbel så stark i Europa – och framför allt om hur mycket bandet älskar att vara tillbaka i Östersund.

Kärleken är besvarad. Publiken är riktigt med på noterna och när Shurman avslutar sitt andra set, efter närmare två timmars show, med en sylvass "Novocaine heart" har klockan passerat midnatt och Jazzköket gungar friskt.

Aaron Beavers är ett enda stort leende på scenen och har bandet roligt brukar publiken också ha det – svårare än så är det inte.

Förmodligen gungade lokalen fortfarande när frukostbagaren förberedde morgonens bröd – drygt fem timmar senare.

Mer läsning

Annons