Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Shit Kids ep-skiva från 1979 såldes för 4 000 på Tradera

/

Har du en gammal skiva med Östersundsbandet Shit kids? Då kan du göra dig en hacka. En ep med Shit kids har just sålts på Tradera för 4 105 kronor.

Annons
Per Orvegård spelade trummor i Shit kids under slutet av 70-talet och början av 80-talet. I bandet fanns också Artur von Schmalensee, sång, Anders Näslund, sång, Per Gillström, gitarr,Stefan Kauppi, gitarr, Pär-Ola Henriksson, bas. Den aktuella ep:n pressades i 500 exemplar 1979.
– Typ alla är väl sålda här i stan, säger Per Orvegård.
Det är en tysk köpare som var beredd att betala 4 105 kronor för Shit kids-skivan.
– Jag tror att köparen blev intresserad efter att det stått om skivan i en uppslagsbok om svensk punk och där stod det att den var svår att få tag i, säger Per Orvegård.
Har du någon skiva kvar?
– Farsan har en. Men skulle det komma ut massor med skivor på marknaden så skulle de väl bli lika lite värda som de egentligen är. Man skulle ha satsat på punkskivor, inte aktier.
Vad tänkte du när du fick veta att skivan sålts för över 4 000 kronor?
– Det finns tydligen pengar någonstans, när det är någon som är beredd att betala så mycket för att tillfredsställa ett tämligen apart intresse. Men jag blir lite smickrad av att det är någon som är intresserad av vad vi höll på med, säger Per Orvegård.
063-15 55 30 alexandra.w-k@ltz.se

Mer läsning

Annons