Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Shiffrin hyllar Åre - och svenskarna

Hon tog sin första världscupseger i Åre och nu säkrade hon segern i slalomcupen där. Åre är en speciell plats för Mikaela Shiffrin.

– Troligen en av mina favoritbackar, säger hon.

Det var den 20 december 2012 som Mikaela Shiffrin presenterade sig på allvar genom att vinna världscupslalomen i Åre. Sedan dess har det blivit VM-guld, seger i slalomcupen, OS-guld och nu seger i slalomcupen igen.

– Det känns som så länge sedan jag vann här första gången. Men jag är glad att vara tillbaka och vinna ännu en gång. Jag gillar verkligen att vara här. Den här backen är utmanande och man kan attackera hela vägen, det tycker jag är bra, säger 19-åringen från USA.

Hon minns decemberkvällen för lite mer än ett år sedan av ytterligare en anledning – ett väldigt speciellt möte.

– Jag träffade en liten flicka. Hon var väldigt ung och hade leukemi. Hennes mamma frågade om jag kunde vara med på en bild med flickan, det skulle göra hennes dag. Det gav mig perspektiv. Att vinna OS och allt annat är stort, men det hade kunnat vara värre. Jag måste vara tacksam för allt jag har.

Marginalen när hon tog sin åttonde världscupseger i karriären blev relativt stor, sex tiondelar ner till Maria Pietilä-Holmner.

– Jag är väldigt nöjd med att vinna ännu en slalomtävling och ta hem hela cupen. Det kändes som att det stämde bra i dag. Jag hade bra startnummer i första åket och bra sikt i andra. Jag är glad att jag drog fördel av det, det var ganska tufft för många tjejer, säger Mikaela Shiffrin.

Samtidigt som hon gläds åt ännu en stor framgång passar hon på att hylla de svenska succéåkarna som hon hade bakom sig i resultatlistan.

– De var fantastiska. Maria och Anna inspirerade mig att göra mitt bästa i andra åket, så jag får tacka dem för hjälpen.