Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sexuellt ofredande och flera fall av misshandel – trots det menar polisen att det varit en lugn Yra

Artikel 16 av 17
Storsjöyran 2018
Visa alla artiklar

Under lördagens upplaga av festivalen hade polisen betydligt mer att göra än under fredagen, då flera fall av misshandel och ett sexuellt ofredande rapporterades in.

Annons

Ur polisiär synvinkel ha årets festival varit lugn, menar polisen.

– Ett gott samarbete mellan huvudarrangören, ordningsvakter, socialtjänsten, frivilligorganisationer och polis har borgat för en festival utan några allvarliga incidenter eller nämnvärda störningar, säger Sten Sundin, kommenderingschef.

Totalt har 14 personer omhändertagits med stöd av LOB, lag om omhändertagande av berusade personer, varav sju var under 18 år och överlämnades till socialtjänsten.

– Det som sticker ut i negativ bemärkelse är att ett flertal minderåriga (9-12 år) anträffats i för dem olämpliga miljöer och anmärkningsvärt nog utan vuxna och/eller föräldrar, säger Sten Sundin.

Under lördagen anmäldes det ett flertal brott inne på Yran-området. Bland dessa återfanns bland annat ett sexuellt ofredande på Newkids-konsert, fyra fall av misshandel och ett fall av brott mot knivlagen.

– Det sexuella ofredandet ska ha ägt rum vid den gamla polisstationen, säger Liv Fahlén vid polisens räddningsledningscentral.

– Förhör hålls med målsägande och eventuella vittnen.