Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sex till åtta cd-skivor i månaden ger hälsa

Alla i hyfsat vuxen ålder minns väl att socialstyrelsen i samarbete med det så kallade Brödinstitutet rekommenderade oss att stoppa i oss sex till åtta brödskivor om dagen på 70-talet. Kampanjen var massiv i tidningar och tv.

Annons

I dag kanske det låter helt annorlunda eftersom bröd anses vara en källa till fetma?
Men kanske gäller det inte grahamsbröd som åtmin-stone jag upplever som hälsan själv.
När det gäller musik så vill jag definitivt puffa för lyssning av åtminstone sex till åtta cd-skivor i månaden med Graham Parker.
Parker är engelsmannen som 1975 bildade Graham Parker & The Rumour och under de följande fyra åren dundrade ut studioalbumen "Howlin’ wind", "Heat treatment", "Stick to me" och "Squeezing out sparks". En kvartett plattor som oavsett när jag plockar fram dem är tidlöst eleganta rock och soulplattor helt opåverkade av tidens tand.
Det fina är att den idag 58-årige Parker fortfarande håller stilen efter 33 år som artist. Under 2000-talet har bland mycket annat släppt fullängdare som "Deepcut to nowhere" (2001), "Your country" (2004), "Songs of no consequence" (2005) och fjolårets Don’t tell Columbus", plattor som alla visar att passionen från new wave vågen är välbevarad. Graham är hälsan själv för öronen.
Några tunga och folkkära svenska släpp har landat på skivdiskarna, de som nu finns kvar i den här krisbranschen, de senaste veckorna. Jag tänker på Lundell, Eldkvarn och Gessle.
De två första känns som tämligen väntade upprepningar av ett tidlöst gott hantverk. Men farbror Pers försök att göra dansmusik med rötterna i 70 och 80-talet låter i mina öron mest som något som blev över från Roxette-eran.
Men säkert som amen i kyrkan så är den här trion givna hårda paket i tomtens säck. Men vill man pröva något nytt så tycker jag att man istället ska ge bort Pontus Snibbs senaste fullängdare i julklapp.
Pontus är en nästan löjligt begåvad multinstrumentalist, sångare och låtskrivare från Malmö som alltid legat mig varmt om hjärtat. Han har kallats "Texas förlängda arm i Sverige" och på nya dubbel-cd:n "Admiral street recordings II" visar han på nytt att han är en bedårande förmedlare av vilken genrer som helst inom rock, pop, country eller blues. Fanns det någon rättvisa så borde det vara dags för Pontus att bli ett kvalitetsbegrepp i de breda lyssnarleden. Överraska och gör någon nära vän glad och lycklig med Pontus Snibb.

Mer läsning

Annons