Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sex tävlingsrekord i solig Öpiad

Nästan 400 starter på två dagar är hyfsade siffror för Öpiaden.
Men det fanns siffror som imponerade mer – sex Öpiadrekord slogs.
– Emelie Nyman Wänseths 167 i höjd är ju riktigt bra, säger ledaren Johan Norberg.

Annons

ÖGIF:s Emelie Nyman Wänseth var också klart flitigast när det gällde att radera ut rekord ur den snart 50-åriga tävlingens historia.

Fyra stycken noterade hon i sin F17-klass:

100 meter häck: 15.18.

Höjd: 167.

Längd: 5,36 – tangerat rekord.

Tresteg: 11,98.

Höjdresultatet är så bra att det tar henne in på en femteplats i årsbästalistan i Sverige. Tilläggas bör att Emelie även tog grensegrar i spjut och kula.

Men någon skräll att hon skulle svara för många bra resultat var det inte, Emeli bärgade ju nyligen ett SM-brons i mångkamp.

Två ytterligare Öpiadrekord noterades: Frida Jonssons 290 centimeter i F17-klassens stavhopp och Oliwer Danielssons 11,49 i tresteg i P13. Både Oliwer och Frida tävlar också de för ÖGIF.

Förutom rekordnoteringarna vill Johan Norberg lyfta fram två medeldistanstider:

– Frösöns Leon Jämteby (P15) sprang 2000 meter på 6,48 och Trångsvikens 14-åring Hanna Näslund sprang 1500 meter på 4.58 – det är två riktigt fina tider, säger Norberg.

Med 120 anmälda nådde Öpiaden upp till den nivå de vistats på de senaste åren.

– Men det är ju inte som på 90-talet då tävlingen var riktigt stor. Vi kanske måste se över marknadsföringsbiten så vi når ut till fler, menar Norberg som ändå var nöjd med arrangemanget.

– Att vi måste ha släggtävlingen 1,5 kilometer bort är inte så roligt, men i övrigt är vi nöjda.

– När vi lyckas hålla tidschemat rätt så bra och när förhållandena är fina så att de aktiva kan göra bra resultat – då finns det inte så mycket att klaga på, avslutar Norberg.