Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sex tävlingsrekord i solig Öpiad

Nästan 400 starter på två dagar är hyfsade siffror för Öpiaden.
Men det fanns siffror som imponerade mer – sex Öpiadrekord slogs.
– Emelie Nyman Wänseths 167 i höjd är ju riktigt bra, säger ledaren Johan Norberg.

ÖGIF:s Emelie Nyman Wänseth var också klart flitigast när det gällde att radera ut rekord ur den snart 50-åriga tävlingens historia.

Fyra stycken noterade hon i sin F17-klass:

100 meter häck: 15.18.

Höjd: 167.

Längd: 5,36 – tangerat rekord.

Tresteg: 11,98.

Höjdresultatet är så bra att det tar henne in på en femteplats i årsbästalistan i Sverige. Tilläggas bör att Emelie även tog grensegrar i spjut och kula.

Men någon skräll att hon skulle svara för många bra resultat var det inte, Emeli bärgade ju nyligen ett SM-brons i mångkamp.

Två ytterligare Öpiadrekord noterades: Frida Jonssons 290 centimeter i F17-klassens stavhopp och Oliwer Danielssons 11,49 i tresteg i P13. Både Oliwer och Frida tävlar också de för ÖGIF.

Förutom rekordnoteringarna vill Johan Norberg lyfta fram två medeldistanstider:

– Frösöns Leon Jämteby (P15) sprang 2000 meter på 6,48 och Trångsvikens 14-åring Hanna Näslund sprang 1500 meter på 4.58 – det är två riktigt fina tider, säger Norberg.

Med 120 anmälda nådde Öpiaden upp till den nivå de vistats på de senaste åren.

– Men det är ju inte som på 90-talet då tävlingen var riktigt stor. Vi kanske måste se över marknadsföringsbiten så vi når ut till fler, menar Norberg som ändå var nöjd med arrangemanget.

– Att vi måste ha släggtävlingen 1,5 kilometer bort är inte så roligt, men i övrigt är vi nöjda.

– När vi lyckas hålla tidschemat rätt så bra och när förhållandena är fina så att de aktiva kan göra bra resultat – då finns det inte så mycket att klaga på, avslutar Norberg.