Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sex snabba med Tobbe Trollkarl

Familjemusikalen "Trollkarlen från Oz" spelar i Östersund fredag och lördag med Tobbe Trollkarl, Markoolio och Kim Sulocki i rollerna. Vi ringde upp trollkarlen Tobias Blom.

Har du gjort musikal tidigare?

– Ja, jag har varit med i musikalen "Alfons och trollkarlen" tidigare, men även där spelade jag trollkarl så jag känner mig väldigt typecastad, haha! Jag är ingen stor sångare men jag kommer ganska snällt undan, det är ingen Tommy Körberg-sång direkt.

Vad betyder musikal för dig?

– Jag älskar verkligen musikal, jag ser allt som sätts upp här i Stockholm. För mig är det ren och skär lycka. Det är också kul att få vara med i en ensemble. Normalt kuskar jag ju land och rike runt helt själv.

Vad hade du för relation till Trollkarlen från Oz tidigare?

– Både för mig och Marko var det här helt nytt. Däremot så såg vi filmen nu på nyårsdagen när den gick på tv. Den var bra. Vi är sagan och historien trogna men vi är också fria gentemot originalet, vi har tagit sagan in i 2000-talet kan man säga.

Hur är din trollkarl jämfört med filmens?

– Den är mer överdriven. När vi repade tog jag i från tårna och regissören säger det där är bra, men du kan ta i ännu mer! Även den här Trollkarlen blir ju rejält synad sedan.

Vad vill ni ge publiken i Östersund?

– Två saker: Dels högoktanig familjeunderhållning. Sedan är det ett väldigt härligt budskap i den här sagan: Tillsammans är vi starka och du kan om du vill.

Kommer det att bli mer musikal för dig?

– Jag hoppas verkligen det!