Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sex personer åtalade i narkotikahärvan

Sex personer har åtalats misstänkt för grovt narkotikabrott i den härva som började nystas upp i slutet av oktober.

Ingen av de åtalade är hemmahörande i Jämtlands län.

En 48-årig man och en 32-årig kvinna, båda finska medborgare, har på en ort i Sverige hanterat och förpackat 342,5 gram amfetamin. Det menar åklagaren som nu har åtalat dem och ytterligare fyra personer för grovt narkotikabrott.

Därefter har, enligt åtalet, 48-åringen och en 61-årig man transporterat narkotikan från Södermanland till Haparanda, i Norrbotten, i syfte att överlåta det vidare. Där ska de ha lämnat narkotikan vidare till en 57-åring och två kvinnor i 30-årsåldern.

De sex nu åtalade greps 22 oktober av tullpersonal i Haparanda. De färdades i två olika bilar och med hjälp av narkotikahund hittades narkotikan i en av bilarna.

Åklagaren bevisning utgörs bland annat av vittnesförhör med tulltjänstemännen, narkotikabeslag, beslag av kontanter och SMS.

48-åringen och den 32-åriga kvinnan åtalas för ytterligare ett fall av grovt narkotikabrott. Enligt åklagaren har de haft och förpackat cirka 500 gram amfetamin, kört det upp genom Sverige och överlåtit det till 57-åringen.

Ytterligare tre personer, varav två från Östersund, sitter häktade misstänkta för narkotikabrott och inblandning i härvan. De har ännu inte åtalats.