Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sex nya akter till Yran

Kontroversiella Kartellen och hiphopaktivisterna The Coup från USA är två av akterna i Storsjöyrans andra släpp för året.

På alla hjärtans dag gör Storsjöyran årets andra släpp: "... det rör sig om artister som dagen till ära har hjärtat på rätta stället. Hjärtan bankande med socialt patos och romantik om vartannat" skriver arrangörerna i ett pressmeddelande.

Kompromisslösa och kontroversiella Kartellens musik fick SD:s Jimmie Åkesson att mana till bojkott av Fem i tolv-rörelsens prisutdelning till Timbuktu (där han höll ett legendariskt tal) på grund av hans samarbete med Kartellen i "Svarta duvor och vissna liljor" – en låt som inte får spelas okommenterad i Sveriges radio på grund av att den kan ses som uppmaning till våld.

– Det här är det bästa tänkbara och det var så klart det här jag hoppades på, att väcka debatten inför nästa val. Man måste göra sitt bästa för förhindra att SD blir vågmästare efter nästa val, sa Kartellens Sebbe Staxx till TT om Åkessons uppmaning.

På TT:s fråga om de inte kunnat göra det utan hot svarar han:

– Hade du ringt och frågat mig om det här då?

Från USA kommer radikala hiphopaktivisterna The Coup, från Australien/Sverige tvillingsystrarna Say Lou Lou som släppt singlar internationellt och kommer med sitt debutalbum till sommaren. Debutanten Abidaz tilldelades häromveckan priset för Årets hiphop på Manifestgalan. Övriga artister i släppet är popnykomlingen Marlene och singer/songwritern Ninsun Poli, som samarbetat och turnerat med Johan T Karlsson (Familjen). Hon spelade senast på Storsjöyran 2006.