Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sex länsåkare i U16-laget

Jämtland/Härjedalen fick med 50 procent av åkarna i uttagningen till två internationella ungdomsklassiker i Italien och Slovenien.

Sex länsåkare gjorde så bra kvalresultat i Sälen att de togs ut i det svenska U16-laget.

Annons

De två tävlingarna är Trofeo Topolino i Italien och Pokal Loka i Slovenien. Båda två har arrangerats i många år och speciellt Trofeo Topolino rankas som en av världens mest prestigefyllda ungdomstävlingar.

Över 40 nationer är representerade och rader av storstjärnor har börjat sin internationella karriär just i Italien. Ingemar Stenmark har tävlat där, Anja Pärson, Pernilla Wiberg och det nya stjärnskottet på damsidan, Mikaela Shiffrin, USA.

– Det arrangeras två tävlingar i Trofeo Topolino. En storslalom och en slalom. Banan brukar dessutom vara ovanligt lång och utslagsgivande, berättar Marie Fermbäck, ledare i Vemdalens Alpina.

Kvalet i Sälen hade tolv platser i potten. Sex till Italien, sex till Slovenien. Totalt gjordes åtta slalom- och storslalomåk.

Jämtland/Härjedalen tog hela fem av de sex platserna till Italien. De fem lyckliga är Jonna Luthman, Åre, Elsa Håkansson-Fermbäck, Vemdalen, Tobias Hedström, Duved samt Kevin Stein Lagerheim och Oscar Cassman, Östersund-Frösö.

Åres Karin Edsås är uttagen till Pokal Loka i Slovenien.