Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sex länsåkare i U16-laget

Jämtland/Härjedalen fick med 50 procent av åkarna i uttagningen till två internationella ungdomsklassiker i Italien och Slovenien.

Sex länsåkare gjorde så bra kvalresultat i Sälen att de togs ut i det svenska U16-laget.

De två tävlingarna är Trofeo Topolino i Italien och Pokal Loka i Slovenien. Båda två har arrangerats i många år och speciellt Trofeo Topolino rankas som en av världens mest prestigefyllda ungdomstävlingar.

Över 40 nationer är representerade och rader av storstjärnor har börjat sin internationella karriär just i Italien. Ingemar Stenmark har tävlat där, Anja Pärson, Pernilla Wiberg och det nya stjärnskottet på damsidan, Mikaela Shiffrin, USA.

– Det arrangeras två tävlingar i Trofeo Topolino. En storslalom och en slalom. Banan brukar dessutom vara ovanligt lång och utslagsgivande, berättar Marie Fermbäck, ledare i Vemdalens Alpina.

Kvalet i Sälen hade tolv platser i potten. Sex till Italien, sex till Slovenien. Totalt gjordes åtta slalom- och storslalomåk.

Jämtland/Härjedalen tog hela fem av de sex platserna till Italien. De fem lyckliga är Jonna Luthman, Åre, Elsa Håkansson-Fermbäck, Vemdalen, Tobias Hedström, Duved samt Kevin Stein Lagerheim och Oscar Cassman, Östersund-Frösö.

Åres Karin Edsås är uttagen till Pokal Loka i Slovenien.