Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sex häktade i knarkhärva

I går häktades sex personer misstänkta för att vara inblandade i en narkotikahärva.

Under måndagen häktades sex personer misstänkta för narkotikabrott och grovt narkotikabrott. Det rör sig om två kvinnor och fyra män, den yngsta är i 35-årsåldern och den äldsta i 60-årsåldern. Ingen av de sex är hemmahörande i länet, men förundersökningen leds av chefsåklagare Katarina Eriksson vid åklagarkammaren i Östersund.

Men Katarina Eriksson är mycket hemlighetsfull kring utredningen. Hon definierar utredningen som en narkotikahärva, men vill i övrigt inte säga så mycket.

– Jag kan inte säga någonting, säger Katarina Eriksson.

De sex personer som häktades fanns i går i förvar i Luleå och häktningen skedde via länk med Luleå.

• Var har brotten begåtts?

– Jag säger att brotten har begåtts i Sverige, säger Katarina Eriksson.

• Är det här resultatet av ett samarbete mellan myndigheten i länet och den i Norrbotten?

– Näe, säger Katarina Eriksson.

De sex greps i fredags. Och eftersom åklagarkammaren i länet äger fallet borde brotten ha skett på jämtländsk mark.

Enligt uppgifter till LT så har det gjorts narkotikafynd i anslutning till en bil som går att koppla till de sex misstänkta personerna.

En av de personer som häktades i går erkänner narkotikabrott i form av befattning med narkotika, men erkänner inte grovt narkotikabrott då han menar att åklagaren inte kunnat specificera de mängder mannen påstås ha hanterat. Och mannen bestred därför häktningen.

De misstänkta häktades med restriktioner, då utredningen skulle kunna försvåras om de har kontakt med omvärlden eller får ta del av nyheter.