Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sevärd julkonsert i Sunne

Sofia Karlsson och Martin Hederos bjöd en fullsatt Sunne kyrka på en av årets antagligen allra mest sevärda julkonserter.

Annons

Sofia Karlsson har vunnit sammanlagt fyra grammisar för sin musik. Martin Hederos har turnerat världen över med The Soundtrack of Our Lives och spelar numera i hyllade Tonbruket. Tillsammans inledde de sin turné av julkonserter i Sunne kyrka under söndagskvällen. Länsborna hade vallfärdat dit genom snöyran och fyllde den stora kyrkan med råge. Konserten var nämligen slutsåld.

De inledde finstämt med egen musik och arbetade sig sedan igenom ytterligare några egna låtar blandat med klassiker som "Hallelujah" och "Let it snow". Publiken satt hänförd i 90 minuter och Sofia och Martin arbetade fram applåd efter applåd.

Sofia Karlsson har en röst som inte går av för hackor, och denna tillsammans med Martin Hederos pianospel, vilket torde räknas till ett av Sveriges bästa inom vissa genrer, fungerar helt klart bra. Spelningen i Sunne kyrka var duons Sverigepremiär vilket medförde några små misstag, men ingen skada skedd ändå.

De är båda utan tvekan skickliga musiker, men en julkonsert är kanske inte ett forum där de helt får leva ut. Julkonserter medför vissa begränsningar i och med att man måste hålla sig till ett visst ämne under en lång tid. Detta till trots är Sofia Karlsson och Martin Hederos julkonsert antagligen en av de bästa som finns därute. Åtminstone under den här julsäsongen.

Ett extra litet beröm ska den ljussättare som medföljer dem ha, frågan är om denna någonsin kommer att få leva ut så mycket som i makalöst stora Sunne kyrka.