Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

September och The Ark gästar Åre i vår

Mer än bara skidåkning. I kväll inviger Oskar Linnros livescenen på Bygget i Åre. Lite senare i år kommer några av Sveriges hetaste artister till nattklubben .

– Vi vill visa att vi är Norrlands största livescen, säger Tobbe Larsson.

I morgon fredag är det after ski-premiär på Bygget. Som vanligt är det Marmeladorkestern som håller i uppvärmningen inför nattens nöjesliv. Nu börjar Åres musikscen ta form på allvar. Arrangörerna har släppt en hel del namn, bland artisterna syns bland andra Petter och Petra ”September” Marklund som båda fått ett jättelyft i karriären i samband med succéprogrammet ”Så mycket bättre”. I dagarna blev det också klart att skidorten finns med som ett av stoppen på The Arks klubbturné, som därefter går över i en större, sista, sommar- och avskedsturné. Tobbe Larsson, som är bokningsansvarig på nattklubben, säger att de heta bokningarna bygger på ett långvarigt samarbete.

– Många av artisterna har gigat hos oss innan någon annan knappt visste vilka de var och det glömmer de inte. September spelade här för första gången för sju år sedan till exempel. Det är jättekul att vi har blivit så etablerade, artisterna vill verkligen spela här.

En annan högaktuell artist som dyker upp är Daniel Adams-Ray. I år släppte han sin solodebut ”Svart, vitt och allt däremellan” och Borlängefestivalen Peace and love har redan satt upp honom på nästa års affisch.

I början av januari kommer Johnossi, som nyligen spelade på OSD i Östersund, och Hardcore Superstar, som nu är nu aktuella med nya skivan "Split your lip" som har fått höga betyg här hemma i Sverige och runt om i världen. Första singeln "Moonshine" har nu sålt guld.

Den 28 februari firar Mustasch, med Ralph Gyllenhammar i spetsen, tioårsjubileum som band. Det firar medlemmarna genom att åka ut på en stor turné med nya plattan ”The new sound of the true best”. Den 17 mars når de Åre.

– Det blir några fler riktiga kanoner, men vilka får jag inte gå ut med ännu, säger Tobbe Larsson.

Drömbokning?

– Robyn, så klart.

Även nattklubben Country club börjar få fason på livescenen. Den 25 februari spelar Crash Diet. Partybanden som återkommer under hela våren är Smalare än Thord, Pumpbolaget och Hoffman Cirkus.